Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Bademli Pudingli Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Bademli Pudingli Tart

Hamur:

1,5 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 - 2 yemek kaşığı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Bademli Puding
2 su bardağı süt
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığı toz şeker

Çikolatalı toplar için:

4 adet kedidili bisküvi
1 çay bardağı öğütülmüş badem
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
2 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyip pudra şekerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru rulo şekline getirin. Kalıbın yanlarına koyup parmaklarınız ile bastırarak 2-3 cm yüksekliğinde çember oluşturun. Çatal ile hamuru birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Pudingi 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.


Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan tartı kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. İçine hazırladığınız vişneleri yayın. Tartın üzerindeki toplarda kullanmak üzere pudingin içinden 1-2 yemek kaşığı kadarını ayrı bir kaba alın. Kalan pudingi vişnelerin üzerine yayın. Tartı buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

4

Çikolatalı toplar

Kedidili bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve ayırdığınız pudinge ekleyin. Öğütülmüş badem ve aromayı da ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.

Kakaolu çubuk pasta süslerini tabağa dökün. Buzdolabında beklettiğiniz pudingli karışımdan cevizden daha küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayarak 10-12 adet top hazırlayın. Pasta süslerine bulayın ve bir tabağa sıralayın.

5

Servis

Tartı buzdolabından çıkarıp hazırladığınız çikolatalı topları üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.