Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Bademli Rulo

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tereyağlı mayalı rulo.

Yaklaşık 20 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Bademli Rulo

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Dolgu:

100 g Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
1 yemek kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
50 g eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı süt
1 yumurta (orta boy)

Üzeri için:

2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yaprak badem

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Eritilmiş tereyağı, toz şeker, yumurta, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve ılık sütü ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Kuru üzümü ilave edip tekrar yoğurun ve üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Çikolata parçalarını mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Öğütülmüş badem, toz şeker, portakal kabuğu rendesi, eritilmiş tereyağı, süt ve yumurtayı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30x40 cm boyutlarında açın. Kenarlarda 1'er cm boşluk bırakarak hazırladığınız dolguyu yayın. İki karşı kısa kenardan başlayarak ortaya kadar rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine alın. Süt ile 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağını karıştırıp üzerine sürün. Bademleri serpin, 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarın, üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve soğumaya bırakın. Servisten önce üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyin.