Soğanı küp şeklinde doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine kıyma ve tuzu ekleyip iyice kavurun. Ocaktan alıp karabiberi ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hızlı maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, margarin, yumurta akı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru beklemeden 20 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe bastırıp çukurlaştırın. Üzerine kıymalı karışımdan bir miktar koyup poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp mayalanması için 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarsı sürün, galeta unu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi