Soğanı küp şeklinde doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine kıyma ve tuzu ekleyip iyice kavurun. Ocaktan alıp karabiberi ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Unu eleyin ve yarısını derin bir kaba alın. Üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, margarin, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe bastırıp çukurlaştırın. Üzerine kıymalı karışımdan bir miktar koyup poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 15 dakika bekletin.
Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarsı sürün, galeta unu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi