Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Cheesecake

(0)
3 9 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli, çikolatalı müsli krokanlı cheesecake.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Cheesecake

Taban:

75 g eritilmiş margarin
6 adet kedidili bisküvi (öğütülmüş)
1 su bardağı öğütülmüş badem
0,5 su bardağı yulaf ezmesi

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı yoğurt

Üzeri için:

1 çay bardağı krema
80 g bitter çikolata

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
75 g Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Margarin, öğütülmüş bisküvi, öğütülmüş badem ve yulaf ezmesini bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.

2

Kremanın hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına boşaltın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurdu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kalıptaki bisküvili tabanın üzerine döküp üzerini düzeltin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

3

Üzerinin hazırlanışı

Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 15-20 dakika bekletip cheesecake'in üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkarıp kenarından kesin ve bir kaseye boşaltın. Üzerine müsliyi dökün ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı pişirme kağıdı üzerine dökün ve yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Süre sonunda iri parçalara kırın ve cheesecake'in üzerine sıralayın. Arzuya göre ahududu ve beyaz çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.