Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Kremsi bir yapı oluncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde yarım dakika daha çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin. Pişirme süresinin 13. dakikasında kalıbı biraz öne çekerek bıçak ile hamuru boydan boya 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın ve 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Nar suyu ve pudra şekerini bir kaseye alın ve iyice karıştırın. Kekin üzerine yayın. Nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta