Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Kahveli Dilim Kek

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı kahveli soslu cevizli kek.

Yaklaşık 5 - 6 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Kahveli Dilim Kek

Hamur:

100 g tereyağı
80 g bitter çikolata
1 yemek kaşığı çözünebilir kahve
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için:

1 çay bardağı krema
100 g bitter çikolata
1 - 2 tatlı kaşığı çözünebilir kahve

Süslemek için:

10 - 12 adet kahve çekirdeği

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

100 g tereyağı ve 80 g bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 1 yemek kaşığı kahveyi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.


Kalıbın taban ve kenarlarını kaplayacak şekilde  pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine erittiğiniz çikolatalı karışımı, tuz, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Cevizi ekleyip kaşık ile karıştırın, kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Keki fırından çıkarıp 10 dakika sonra kağıdı ile birlikte kalıptan alın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Üzerinin haırlanışı

Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında 100 g bitter çikolatayı ilave edin, ocaktan alın ve eriyinceye kadar karıştırın. Kahveyi ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.


Soğuyan kekin pişirme kağıdını çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı döküp yayın ve buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Servis

Keki buzdolabından çıkarıp üçgen şekilde dilimleyin. Dilimlerin üzerlerini kahve çekirdeği ile süsleyin ve servis yapın.