Çikolatalı Kalp Kek

(0)
4 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Böğürtlenli çikolatalı nefis bir kalp kek tarifi.

6 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Kalp Kek

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağı süt
25 g eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

1 çay bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin. Böğürtlenleri bir kaba alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu ve gourmet kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Esmer şeker, toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Erittiğiniz çikolatayı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 15 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Üzerinin hazırlanışı

Soğuyan keki servis tabağına alın. Oda sıcaklığına gelen böğürtlenleri çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin. 1-2 yemek kaşığı kadarını üzerini süslemek için ayırın. Kalan böğürtleni kaşık yardımı ile kekin üzerine yayın. Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Kekin üzerine hazırladığınız krem şantiyi kaşık ile yayın ve kaşığın tersi ile kremaya şekiller verin. Üzerini ayırdığınız böğürtlen püresi ile renklendirin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.