Flag

Çikolatalı Kremalı Pasta

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Pastacı kreması ve çikolatalı krem şanti ile hazırlanan pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
4yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısüt
150 goda sıcaklığında tereyağı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
0,5 çay bardağısüt
100 gbitter çikolata
0,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Süt ve tereyağını ilave edip 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Mikseri düşük devrinde çırparak hazırladığınız unu azar azar ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Pastacı kremasını 1,5 su bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. 10 dakika beklettikten sonra mikser ile 1 dakika çırpın. Yarım çay bardağı sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın ve soğumaya bırakın.


Kremayı bir tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kayamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. 

4

Şekillendirme

Soğuyan pastacı kremasını mikserin düşük devrinde çırparak oda sıcaklığına gelen kremalı çikolatayı azar azar ekleyin. Tamamını ekleyince yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını hazırladığınız çikolatalı karışıma ekleyin ve 1 dakika çırpın. Bu karışımı 2 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. 


Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. En üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Sütün 1/3'ü ile ıslatın. Kenarlarda 2 cm boşluk bırakarak krem şanti sürün ve çikolata parçaları serpin. Kenarlara hazırladığınız kremadan toplar sıkarak çerçeve yapın. İkinci katı üzerine kapatın ve aynı şekilde hazırlayın. Son kat keki koyup krem şanti yayın ve kenarlara krema sıkın. Pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Servis

Süre sonunda arzuya göre meyveler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.