Flag

Çikolatalı Portakallı Kek Kasesi

Yaklaşık 2 kişilik
Orta
120 dk.
Kuvertür ile kaplanan kase haline getirilmiş kek içinde portakallı çikolata parçalı krem şanti.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Bombeli derin metal kap (14 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
50 gyumuşak margarin
Kaplama
150 gkuvertür çikolata
Dolgu
1 adetportakal
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Margarini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını düşük devirde toplam 1 dakika çırparak yumurtalı karışıma 2 seferde ekleyin. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan dikkatlice çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kekin üst düz kısmını kenarlarda 1 cm kalacak şekilde orta kısmını kaşık yardımı ile çok inceltmeden oyun. Kek parçalarını dolguda kullanmak için saklayın. Keki ters çevirerek tel üzerine alın. Erittiğiniz kuvertür ile dış kısmını kaplayın. Buzdolabının dondurucu kısmında 5 dakika bekletin. Süre sonunda keki tel üzerinde ters çevirin, kalan kuvertürü kaşığın tersi ile sürerek iç kısmını ve kenarlarını kaplayın. Dondurucuda 5-10 dakika bekletip çıkarın. Buzdolabına alın.


Portakalın kabuğunu soyun ve iç kısmını küp şeklinde doğrayın. Kalan kek parçalarını elinizle ufalayın, üzerine çikolata parçaları ve kestiğiniz portakalların yarısını ekleyip karıştırın. Kapladığınız keki telden dikkatlice ayırın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız portakallı kek parçalarını kekin içine alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak üzerini düzeltin.

4

Kremanın hazırlanışı ve servisi

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini ilave edin ve 3-4  dakika çırpın. Kalan portakalları ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Kremayı kaşık yardımı ile bombe oluşturacak şekilde hazırladığınız kekin üzerine koyun ve kaşığın tersi ile şekillendirin. Arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.