Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Portakallı Kek Kasesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuvertür ile kaplanan kase haline getirilmiş kek içinde portakallı çikolata parçalı krem şanti.

Yaklaşık 2 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Portakallı Kek Kasesi

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
50 g yumuşak margarin

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Kuvertür

Dolgu:

1 adet portakal
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Kalıp:

Bombeli derin metal kap (14 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Margarini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını düşük devirde toplam 1 dakika çırparak yumurtalı karışıma 2 seferde ekleyin. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan dikkatlice çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kekin üst düz kısmını kenarlarda 1 cm kalacak şekilde orta kısmını kaşık yardımı ile çok inceltmeden oyun. Kek parçalarını dolguda kullanmak için saklayın. Keki ters çevirerek tel üzerine alın. Erittiğiniz kuvertür ile dış kısmını kaplayın. Buzdolabının dondurucu kısmında 5 dakika bekletin. Süre sonunda keki tel üzerinde ters çevirin, kalan kuvertürü kaşığın tersi ile sürerek iç kısmını ve kenarlarını kaplayın. Dondurucuda 5-10 dakika bekletip çıkarın. Buzdolabına alın.

Portakalın kabuğunu soyun ve iç kısmını küp şeklinde doğrayın. Kalan kek parçalarını elinizle ufalayın, üzerine çikolata parçaları ve kestiğiniz portakalların yarısını ekleyip karıştırın. Kapladığınız keki telden dikkatlice ayırın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız portakallı kek parçalarını kekin içine alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak üzerini düzeltin.

4

Kremanın hazırlanışı ve servisi

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Portakal aromasını ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Kalan portakalları ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Kremayı kaşık yardımı ile bombe oluşturacak şekilde hazırladığınız kekin üzerine koyun ve kaşığın tersi ile şekillendirin. Arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.