Flag

Çikolatalı Vişneli Kalp

5 - 6 dilim
Orta
40 dk.
Çikolatalı kek üzerinde krem şanti ve vişne.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

Malzemeler

Hamur
65 gbitter çikolata
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
3yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
80 goda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için
1 su bardağıdondurulmuş çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1yeşil limon kabuğu rendesi (lime)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilini ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam ederek eritilmiş çikolatayı azar azar ilave edin. Mikseri düşük devire alın, hazırladığınız un karışımını iki seferde ekleyerek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından alın, 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Vişnelerin hazırlanışı

Vişneleri tencereye alın. Üzerine toz şeker, nişasta ve suyu ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. 

4

Süsleme ve servis

Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Soğuyan keki servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi kaşık ile yayın ve kaşığın tersi ile kremaya şekiller verin. Üzerine vişneli karışımı kaşık ile azar azar dökün. Çikolata parçaları ve limon kabuğu rendesini serpin. Dilimleyerek servis yapın.