Çikolatalı Vişneli Kalp

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı kek üzerinde krem şanti ve vişne.

5 - 6 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Vişneli Kalp

Hamur:

65 g bitter çikolata
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
3 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
80 g oda sıcaklığında tereyağı

Üzeri için:

1 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 yeşil limon kabuğu rendesi (lime)

Kalıp:

Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilini ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam ederek eritilmiş çikolatayı azar azar ilave edin. Mikseri düşük devire alın, hazırladığınız un karışımını iki seferde ekleyerek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Keki fırından alın, 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Vişnelerin hazırlanışı

Vişneleri tencereye alın. Üzerine toz şeker, nişasta ve suyu ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. 

4

Süsleme ve servis

Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Soğuyan keki servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi kaşık ile yayın ve kaşığın tersi ile kremaya şekiller verin. Üzerine vişneli karışımı kaşık ile azar azar dökün. Çikolata parçaları ve limon kabuğu rendesini serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.