Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Vişneli Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu pandispanya ve vanilinli pasta kreması ile hazırlanan çikolatalı vişneli bir pasta tarifi.

12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Vişneli Pasta

Hamur:

150 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao (tepeleme)
5 yumurta (orta boy)
125 g toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Dolgu:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Üzeri için:

80 g bitter çikolata
12 adet çekirdeksiz vişne

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

24 veya 26 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin.

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdını ayırın ve enlemesine üçe kesin.

3

Krema

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Kaplama

Pandispanyanın ilk katını sevis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine bir miktar pasta kreması yayın, vişne ve çikolata parçaları sıralayın. Üzerine ikinci katı kapatın ve kalan sütün yarısı ile ıslatın. Tekrar pasta kreması yayın, vişne ve çikolata parçaları sıralayın. Son katı kapatın ve kalan süt ile ıslatın. Kalan pasta kremasıyla pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Bitter çikolatayı iri parçalara kesin ve pastanın üzerine serpin. Vişneleri de sıralayıp dilimleyerek servis yapın.