Flag

Çikolatalı Yulaflı Kurabiyeler

Yaklaşık 16 adet
Orta
60 dk.
Yulaflı, çikolatalı, tereyağlı bu kurabiyelere bayılacaksınız. Enfes ve kolay yapımı ile favoriniz olacaklar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
100 gbitter çikolata
50 gtereyağı
0,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağıyulaf ezmesi
1yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 yemek kaşığıyoğurt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Süslemek için
20 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Çikolata ve tereyağını küçük bir kaba alın ve benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine yulaf ezmesini ilave edin ve karıştırın. Yumurta, toz şeker, yoğurt ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine çikolatalı karışım ve un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamurdan yarım yemek kaşığı alıp ikinci bir kaşık ile fırın tepsisine sıyırın ve üzerini düzeltmeyin. Hamurun tamamını aynı şekilde kaşıkla alarak fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelince pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve kurabiyelerin üzerini süsleyin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.