Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Yulaflı Kurabiyeler

(0)
5 32 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yulaflı, çikolatalı, tereyağlı bu kurabiyelere bayılacaksınız. Enfes ve kolay yapımı ile favoriniz olacaklar.

Yaklaşık 16 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Yulaflı Kurabiyeler

Hamur:

100 g bitter çikolata
50 g tereyağı
0,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Süslemek için:

20 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Çikolata ve tereyağını küçük bir kaba alın ve benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine yulaf ezmesini ilave edin ve karıştırın. Yumurta, toz şeker, yoğurt ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine çikolatalı karışım ve un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamurdan yarım yemek kaşığı alıp ikinci bir kaşık ile fırın tepsisine sıyırın ve üzerini düzeltmeyin. Hamurun tamamını aynı şekilde kaşıkla alarak fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelince pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve kurabiyelerin üzerini süsleyin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.