Flag

Çilek Sepeti

Yaklaşık 10 dilim
Orta
40 dk.
Çilekli puding ve meyve parçaları ile hazırlanan serin bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
1 paketsade petit beurre bisküvi (çifte kavrulmuş)
2 - 3 yemek kaşığısüt
3 - 4 yemek kaşığıtanesiz çilek reçeli
Puding
1 poşetDr. Oetker Çilekli Puding
2,5 su bardağısüt
1 çay bardağıçekirdeksiz vişne
1 çay bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
Süslemek için
20 gbitter çikolata
1 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
3 - 4 adetçilek
1 - 2 yemek kaşığıtanesiz çilek reçeli

Ürünü incele

1

Tabanın hazırlanışı

Bisküvileri biraz iri kalacak şekilde mutfak robotunda kısa bir süre öğütün. Derin bir kaseye alın, süt ve reçeli ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Kalıbın tabanına kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın.

2

Pudingin hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine vişne ve çilekleri sıralayıp üzerine pudingi dökün. Üzerini düzeltip oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve tartın üzerini şeritler şeklinde süsleyin. Antep fıstığı, çilek ve reçel ile süslemeyi tamamlayıp dilimleyerek servis yapın.