Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilekli Bademli Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilek, badem ve kremanın müthiş uyumu.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Bademli Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
300 g çilek (küp şeklinde doğranmış)
1 çay bardağı iri kırılmış badem

Islatmak için:

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için:

5 - 6 adet çilek
1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış badem

Kalıp:

Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (22 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ile toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Yumurtaları ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin. Şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini de ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Keki fırından alın, 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Soğutup enlemesine üçe kesin.

3

Krema ve kaplama

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın 1/3'ünü üzeri için ayırıp kalan kremaya küp şeklinde doğranmış çilekleri ve bademi ilave edin. Kaşık ile yavaşça karıştırın.

1 su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın ve bir miktar şekerli süt ile ıslatın. Üzerine çilekli kremanın yarısını yayın ve ikinci kat keki kapatın. Şekerli süt ile ıslatıp kalan çilekli kremayı yayın. Üzerine üçüncü kat keki kapatın ve kalan süt ile ıslatın.

4

Süsleme ve servis

Ayırdığınız kremayı kısa bir süre çırpın, krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine şekilli sıkın. Çilekleri sıralayıp bademleri serpin ve buzdolabına alın. 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.