Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilekli Pizza

Çilekli puding ile hazırlanan tatlı pizza tarifi

yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Pizza

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yemek kaşığı su
125 g eritilmiş tereyağı

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
2 su bardağı süt
1 çay bardağı krema

Üzeri için:

10 adet çilek
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisinin boyutunda pişirme kağıdı kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, su ve erimiş tereyağını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru kestiğiniz pişirme kağıdının üzerine alın ve merdane ile 25 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp fırın tepsisine koyun ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 Dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın. Pudingi başka bir kaba aktarın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Süsleme ve servis

Soğuyan tabanı servis tabağına alın. Pudingi kenarlarda yaklaşık 1 cm boşluk bırakarak tabanın üzerine yayın. Çilek, çikolata parçaları ve Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.