Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilekli Tatlı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nefis ve pratik sakızlı muhallebili ile hazırlanan çilekli tatlı tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Tatlı

Hamur:

1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
25 g tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Sakızlı muhallebi:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2,5 su bardağı süt
25 g tereyağı

Üzeri için:

300 - 350 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı vişne suyu
1,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı yaprak badem

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı ve pişirme

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

Sakızlı muhallebiyi 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tereyağını ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldiğinde bir çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Kalıp içindeki kekin üzerine yayın. Buzdolabında alın ve 10 dakika bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı

Çilekleri ortadan ikiye kesin ve kalıptaki tatlının üzerine sıralayın. Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı vişne suyu ve 1,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Tatlıyı buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini çıkarın. Badem ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.