Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Damla Sakızlı Bademli Un Kurabiyesi

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

En güzel un kurabiyesi tarifi. Farklı bir sunum, güzel bir lezzet. Çay yanına iyi gider!

Yaklaşık 24 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Damla Sakızlı Bademli Un Kurabiyesi

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Un Kurabiyesi
200 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı damla sakızı (ince dövülmüş)
1 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin veya yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un kurabiyesi karışımına tereyağı ve dövülmüş damla sakızını ilave edip iyice yoğurun. Hamura ince öğütülmüş bademleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin. Üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Ambalajdan çıkan pudra şekeri poşetini bir tabağa boşaltın. Ilık un kurabiyelerini pudra şekerine bulayın ve servis tabağına sıralayın. Soğutup servis yapın.