Unu eleyin ve yarısını derin bir kaba alın. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Ilık süt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Domatesleri ortadan ikiye kesin. Biberleri 4-5 cm uzunluğunda dilimleyin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp hafif unlanmış tezgahta 8-10 cm çapında açın. Daha sonra ortaları çukur olacak şekilde eliniz ile bastırarak şekil verin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Ortalarına bir miktar kaşar peyniri rendesi serpin, domates ve biber dilimlerini sıralayın. Üzerlerine de bir iki tutam kaşar peyniri serpin. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 15 dakika bekletin.
Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların boş kalan kenar kısımlarına sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi