Flag

Domatesli Mayalı Çörekler

6 adet
Orta
30 dk.
Labne peyniri ve domates dolgulu nefis mayalı çörekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
1 çay bardağıılık süt
4,5 su bardağıun
1 çay bardağıılık süt
1 çay bardağıılık su
1 çay bardağızeytinyağı
1 yemek kaşığıtoz şeker
1yumurta akı
1 tatlı kaşığıtuz
25 goda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için
2yumurta sarısı
1 - 2 çay kaşığıbiberiye
1 - 2 çay kaşığıçörek otu
Domatesli dolgu
2 adetorta boy domates
1 - 2 yemek kaşığıtereyağı
100 glabne peyniri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alıp üzerine 1 çay bardağı ılık sütü ekleyin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, ılık süt, ılık su, zeytinyağı, toz şeker, yumurta akı ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ılık ortamda 1 saat bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Hamuru çok yoğurmadan eliniz ile hafifçe toparlayın. Merdane ile 36x36 cm boyutlarında açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını eliniz ile hamurun üzerine sürün. Bıçak ile 2 cm genişliğinde 18 adet şerit elde edecek şekilde kesin. Kestiğiniz şeritlerden 3 adedini yan yana koyun ve uçlarını birleştirin. İki ucundan farklı yönlere çevirerek burgu yapın. Daha sonra halka şeklinde iki ucu birleştirin ve elinizle bastırarak birbirine yapıştırın. Kalan şerit hamurları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerini kapatıp 5 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün, biberiye ve çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Domatesli dolgu

Domatesleri 1 cm genişliğinde halka şeklinde kesin. Soğuyan çörekleri enlemesine ortadan ikiye kesin ve aralarına tereyağı sürün. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Çöreklerin tereyağı sürülmüş kısımlarını tavada kızartıp alın. Ocağı kısın. Tavaya tereyağı koyup eritin ve domates dilimlerini arkalı önlü hafifçe kızartın. Çöreklerin arasına labne peyniri sürün, domatesleri sıralayıp kapatın ve servis yapın.