Flag

Elma Çiçeği

Yaklaşık 6 porsiyon
Orta
180 dk.
Özel hazırlanan elmalarla birlikte sunulan sütlaç tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Elmalı karışım için
3 adetelma (orta boy)
0,5 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
0,5 su bardağıiri kırılmış ceviz
Sakızlı muhallebi
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Üzeri için
2 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Elmalı karışım

Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkartın. Geniş bir tencereye çukur kısımları üste gelecek şekilde sıralayın. Üzerine toz şekeri ve suyu ilave edin ve orta ateşte pişirin. Elmalar suyunu çekince ocağı kısın ve elmaları alt üst çevirerek pişirmeye devam edin. Elmalar karamelize olunca ocaktan alın. Çukur kısımları üste gelecek şekilde kuplara birer adet koyun. Elmaların içine cevizleri paylaştırın.

2

Sakızlı muhallebi

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine sakızlı muhallebi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 10 dakika bekletin. Sakızlı muhallebiyi çırpma kabına koyup mikserin en yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Çırptığınız muhallebiyi kupların içindeki elmaların üzerine paylaştırın.


Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Antep fıstığı ve arzuya göre elma dilimleri ile süslerek servis yapın.