Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elma Çiçeği

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Özel hazırlanan elmalarla birlikte sunulan sütlaç tarifi

Yaklaşık 6 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elma Çiçeği

Elmalı karışım için:

3 adet elma (orta boy)
0,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
0,5 su bardağı iri kırılmış ceviz

Sakızlı muhallebi:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
25 g margarin

Üzeri için:

2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Elmalı karışım

Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkartın. Geniş bir tencereye çukur kısımları üste gelecek şekilde sıralayın. Üzerine toz şekeri ve suyu ilave edin ve orta ateşte pişirin. Elmalar suyunu çekince ocağı kısın ve elmaları alt üst çevirerek pişirmeye devam edin. Elmalar karamelize olunca ocaktan alın. Çukur kısımları üste gelecek şekilde kuplara birer adet koyun. Elmaların içine cevizleri paylaştırın.

2

Sakızlı muhallebi

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine sakızlı muhallebi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 10 dakika bekletin. Sakızlı muhallebiyi çırpma kabına koyup mikserin en yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Çırptığınız muhallebiyi kupların içindeki elmaların üzerine paylaştırın.

Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Antep fıstığı ve arzuya göre elma dilimleri ile süslerek servis yapın.