Flag

Elma Dolgulu Pudingli Kup

Yaklaşık 4 kup
Orta
40 dk.
Şu hamurundan hazırlanan topların içine doldurulan elmalı karışım ve vanilyalı puding ile hazırlanan kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 çay bardağısu
50 gtereyağı
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağıun
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
3yumurta
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
2 adetkırmızı elma
2 yemek kaşığıtoz şeker
2,5 çay bardağısu
1 çay kaşığıtoz tarçın
Puding için
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
2,5 su bardağısüt
Üzeri için
1 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Hamurun hazırlanışı

Su, tereyağı ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan karışıma ekleyin ve oluşan hamuru karıştırarak 1 dakika pişirin. Hamuru ocaktan alın, kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Oda sıcaklığına gelen hamuru çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 5 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu da ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine aralıklı olarak yaklaşık 10-15 adet top şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırın ayarını 150°C'ye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Dolgunun hazırlanışı

Elmaların kabuğunu soyun ve iri küpler şeklinde kesin. Tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Süre sonunda tencereden suyunu süzerek alın ve soğumaya bırakın.

4

Pudingin hazırlanışı

Krema ve sütü bir tencereye alıp üzerine pudingi ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Pudingi oda sıcaklığına gelinceye kadar ara vermeden yavaşça karıştın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

5

Elmaların hazırlanışı ve dolgu

Soğuyan elmaları mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Bir kaba alın, üzerine tarçını ekleyin ve karıştırın. Soğuyan topları enlemesine ikiye kesip içlerine elmalı karışımı doldurun ve kapatın. Daha sonra bu topları bıçak ile ortadan ikiye kesin.

6

Servis

Soğuyan pudingi aralarına hazırladığınız elmalı toplardan koyarak kuplara doldurun. Üzerlerine tarçın serpin ve servis yapın.