* Elma Dolgulu Pudingli Kup
2,5 çay bardağı | su |
50 g | tereyağı |
1 yemek kaşığı | toz şeker |
1 su bardağı | un |
2 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Mısır Nişastası |
3 | yumurta |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
2 adet | kırmızı elma |
2 yemek kaşığı | toz şeker |
2,5 çay bardağı | su |
1 poşet | Dr. Oetker Baharatlı Esmer Şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Vanilyalı Puding |
1 su bardağı | krema |
2,5 su bardağı | süt |
Su, tereyağı ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan karışıma ekleyin ve oluşan hamuru karıştırarak 1 dakika pişirin. Hamuru ocaktan alın, kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Oda sıcaklığına gelen hamuru çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 5 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu da ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine aralıklı olarak yaklaşık 10-15 adet top şeklinde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırın ayarını 150°C'ye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Elmaların kabuğunu soyun ve iri küpler şeklinde kesin. Tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Süre sonunda tencereden suyunu süzerek alın ve soğumaya bırakın.
Krema ve sütü bir tencereye alıp üzerine pudingi ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Pudingi oda sıcaklığına gelinceye kadar ara vermeden yavaşça karıştın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Soğuyan elmaları mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Bir kaba alın, üzerine 1-1,5 tatlı kaşığı baharatlı esmer şeker ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Soğuyan topları enlemesine ikiye kesip içlerine elmalı karışımı doldurun ve kapatın. Daha sonra bu topları bıçak ile ortadan ikiye kesin.
Soğuyan pudingi aralarına hazırladığınız elmalı toplardan koyarak kuplara doldurun. Kalan baharatlı esmer şeker ile süsleyin ve servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.