Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elma Şekeri

(0)
4 20 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evde elma şekeri hazırlamaya ne dersiniz?

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elma Şekeri

Elma:

6 adet kırmızı elma (orta boy)
6 adet elma şekeri çubuğu

Şurup:

3,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1,5 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Elmaları 24 saat oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra yıkayıp saplarını çıkarın ve iyice kurulayın. Nemli kalmamasına özen gösterin. Saplarını çıkardığınız çukur kısımlarına çubukları batırın. Bir tepsiye pişirme kağıdı serin.

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şekeri orta boy derin bir çelik tencereye alın. Suyu tencerenin kenar kısımlarından çepeçevre yavaşça dökün. Suyu direk tencerenin ortasından şekerin üzerine dökmeyin. Orta ateşte hiç karıştırmadan kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıgında limon suyunu ekleyip 15 dakika kaynatın. Süre sonunda jel renklendirici ekleyip kaşık ile çok yavaşça 2-3 kez karıştırın. Ocağı kısıp yine karıştırmadan 10-15 dakika daha koyulaşması için kaynamaya bırakın.

Bir bardağın içine su koyup kaynayan şuruptan 1 çay kaşığı alın, suyun içine atın. 15-20 saniye bekletip sudan çıkarın, şeker gibi sertleşmiş ve kırılıyorsa kıvamı olmuştur. Hemen ocaktan alıp köpüklerin azalması için 10 saniye kadar bekleyin.

3

Elmaların şeker ile kaplanması

Tencerenin altına peçete koyarak tencerenin bir yönünü yükseltin, böylece şurubun bir yöne toplanmasını sağlayın. Çok hızlı hareket ederek elmaları şuruba batırıp çıkarın. Altta kalan fazla şurubu tencerenin kenarına sıyırın. Pişirme kağıdının üzerine sıralayın ve 2-3 saat donması için bekletin.