Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Gül Bahçesi

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Elma dilimleri ile üzerine güller hazırlanan elmalı tarçınlı kek.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Gül Bahçesi

İç malzeme:

1 adet sarı elma
2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

2 adet sarı elma
2 - 3 su bardağı su
2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Hamur:

2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

1 adet elmanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçını ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.

2 adet elmayı ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. 2 mm kalınlığında dilimleyin. Su, toz şeker ve limon suyunu geniş bir tencereye alın ve kaynatın. Elma dilimlerinden bir miktar alıp kaynayan suya atın, yarım dakika kaynatın ve kevgir ile sudan çıkarın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp havlu peçete üzerine sıralayın ve soğumaya bırakın.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırasıyla yumurta, sıvı yağ ve şekerli vanilini ilave edin. 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Pişirdiğiniz küp şeklindeki elmaları da ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin.

3

Üzerinin hazırlanışı ve pişirme

Hazırladığınız elma dilimlerini gül şekline getirmek için bir parçasını alıp elinizde rulo şeklinde sarın. Bu rulonun etrafına elma dilimleri sarmaya devam ederek gül şekli oluşturun. Kalıptaki hamurun üzerine fazla bastırmadan yerleştirin. Kalan elma dilimlerini de aynı şekilde hazırlayıp hamurun üzerine aralıklı yerleştirin. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından aldığınız keki 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.