Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun ve iri parçalara kesin.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Pudingin yarısını üzerine yayın. Ananas ve iri kırılmış bademlerin yarısını serpin ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Kalan puding, badem ve ananaslar ile aynı şekilde hazırlayıp üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın.
Pasta kremasını süt ile 3-4 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 25-30 dakika bekletin.
Tereyağını çırpma kabına alın ve kısa bir süre çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave ederek kremsi bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Şekerli vanilin ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.
Hazırladığınız kremayı eşit miktarlarda 4 adet ayrı kaselere paylaştırın. Jel renklendiricileri ekleyip karıştırarak 4 farklı renkte krema elde edin.
Süre sonunda pastayı buzdolabından çıkarın. Hazırladığınız renkli kremalardan pastanın üzerine rastgele fındıktan biraz daha büyük parçalar koyun. Tatlı kaşığının arkası ile hafifçe bastırarak tek yöne çekin. Pastanın tamamını bu şekilde renkli krema ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kelebek pasta süsleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta