Flag

Erikli Tartoletler

6 adet
Orta
120 dk.
Erik marmeladı ve fındık kırığı dolgulu tartoletler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tartolet kalıbı

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığıtoz şeker
150 gyumuşak margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
Dolgu
0,5 su bardağıfındık kırığı
1 su bardağıerik marmeladı
Üzeri için
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, margarin, şekerli vanilin ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp eliniz ile bastırarak tartolet kalıplarının tabanına ve yanlarına yayın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı fındık kırığı serpin. Fındığın üzerine birer yemek kaşığı erik marmeladı yayın.


Kalan hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Hamurdan yaklaşık 9 cm çapında daireler kesin. Kestiğiniz hamurları tartoletlerin üzerine kapatın. Elinizle hafif bastırarak üstlere koyduğunuz hamurları tartoletlerin yanlarına yaydığınız hamurla yapıştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpin.