Flag

Fincanda Islak Kek

6 adet
Orta
30 dk.
Ocakta pişirilen çikolatalı ıslak fincan kekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Islatma sosu
1 su bardağısüt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Hamur
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısüt
0,5 çay bardağısıvı yağ
2 çay bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Sosun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve çikolata parçalarını ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

6 adet fincanın içini margarin veya tereyağı ile yağlayın. 

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru fincanların yarısına kadar doldurun. 

3

Pişirme ve ıslatma

Fincanları bir tencerenin içine sıkıştırarak yerleştirin. Fincanların yarısına gelecek kadar tencereye su doldurun. Üzerine temiz bir bez örtün ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ısıdaki ocakta kaynama başlayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 15 dakika pişirin. Süre sonunda kapağı açın, bezi alın ve fincanları dikkatlice tencereden çıkarın. Bekletmeden soğuyan sosu keklerin üzerine paylaştırın. Ilık veya soğuduktan sonra arzuya göre servis tabağına ters çevirerek veya fincanlarda servis yapın.