Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Rulo

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru üzümlü fındıklı rulolar.

Yaklaşık 20 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Rulo

İç malzeme:

2 su bardağı öğütülmüş fındık
1,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
6 - 7 damla rom aroması
4 yemek kaşığı su

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

İç malzemenin hazırlanışı

Öğütülmüş fındık, kuru üzüm, toz şeker, yumurta akı, rom aroması ve suyu derin bir kaba alın ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp bir çırpma kabına eleyin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, margarin ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerine iç malzemeyi yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu fırın tepsisine alın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile çırpın ve rulonun üzerine sürün. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarıp kağıdıyla birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. 1,5-2 cm eninde dilimleyerek servis yapın.