Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.
Fındık ezmesi ve 3-4 yemek kaşığı sütü bir kaseye alın, kaşık ile iyice karıştırın. Margarin, soğuk süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine 2-3 yemek kaşığı sütlü fındık ezmesi yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı krema yayın ve fındık kırığı serpin, ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Süt ile ıslatın, fındık ezmesi ve krema yayıp fındık kırığı serpin. Üçüncü kat pandispanyayı kapatın ve süt ile ıslatın.
Kalan pasta kremasını 3 eşit miktara bölün ve ayrı kaplara alın. Birine fındık ezmesi, diğerine kakao ekleyerek mikser ile 1-2 dakika çırpın. Sade kalan kremayı pastanın alt kısmından başlayarak 3 cm yüksekliğinde olacak şekilde sürün. Orta kısmını fındık ezmeli krema ile kaplayın. Üst kısmını ise tamamen kakaolu krema ile kaplayın. Pastanın yan kısmından spatula ile elinizi kaldırmadan 1-2 kez geçerek hareli görüntü elde edin. Gümüş inciler ile süsleyip buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta