Flag

Fındıklı Tatlı

Yaklaşık 6 - 7 porsiyon
Kolay
480 dk.
Kakaolu puding, krem şanti ve fındık ile dondurarak hazırlanan tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)

Malzemeler

Puding
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
2,5 su bardağısüt
Krema
2 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığısütlü fındık kreması
1 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos
1 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Krem şanti ve karışımın hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Üzerine soğuyan pudingi ve fındık kremasını ekleyip düşük devirde 2 dakika daha çırpın. Fındık kırıklarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız tatlıyı kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 7-8 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarın, dondurma kaşığı ile toplar çıkarın ve servis tabaklarına alın. Çikolatalı sos ve fındık kırığı ile süsleyip bekletmeden servis yapın.