Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Tatlı

Kakaolu puding, krem şanti ve fındık ile dondurarak hazırlanan tatlı.

yaklaşık 6 - 7 porsiyon

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Tatlı

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2,5 su bardağı süt

Krema:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığı sütlü fındık kreması
1 çay bardağı fındık kırığı

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos
1 yemek kaşığı fındık kırığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Krem şanti ve karışımın hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuyan pudingi ve fındık kremasını ekleyip düşük devirde 2 dakika daha çırpın. Fındık kırıklarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız tatlıyı kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 7-8 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarın, dondurma kaşığı ile toplar çıkarın ve servis tabaklarına alın. Çikolatalı sos ve fındık kırığı ile süsleyip bekletmeden servis yapın.