Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glazürlü Limonlu Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Renkli glazürler ile kaplanan yılbaşı kurabiyeleri.

Yaklaşık 15 - 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glazürlü Limonlu Kurabiyeler

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Pembe glazür için:

2 - 2,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı su
1 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Mor glazür için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Süslemek için:

Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, yumurta, tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini bir kaba alın. Eliniz ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Buzdolabına alın ve 10-15 dakika bekletin. Süre sonunda hamuru birkaç kez yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Hamurdan kurabiye kalıbı veya bıçak ile keserek yılbaşı ağacı, 4x6 cm boyutlarında küçük dikdörtgenler ve eldiven şekilleri çıkarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Pembe ve mor glazürler için, verilen ölçülerdeki pudra şekeri ve suyu ayrı kaplara alın. Renklendiricileri ve aromaları ilave edip iyice karıştırın. Bekletmeden kurabiyelerinizin üzerini kaplayın. Süsleme glazürü, inci ve yıldız pasta süsleri ile süsleyerek servis yapın.