Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Bal Kabaklı Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tabanı hurma ve bal kabağı çekirdeği ile hazırlanan glutensiz bal kabaklı tart.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Bal Kabaklı Tart

Taban için:

75 g kabak çekirdeği içi
12 - 15 adet küp şeklinde doğranmış hurma
50 g tereyağı
300 g toz badem
1 yumurta (orta boy)
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

400 g ayıklanmış bal kabağı
400 g yoğurt
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 yemek kaşığı bal
4 yumurta (orta boy)
1 yemek kaşığı mısır unu

Kalıp:

Tabanı çıkan tart kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Kabak çekirdeklerini mutfak robotunda öğütün. Üzerine hurmayı ekleyip püre haline getirin. Derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı, badem, yumurta ve hamur kabartma tozunu ilave edin. Önce spatula ile karıştırın, daha sonra eliniz ile toparlayıp kalıbın tabanına ve yanlarına bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Kabakları bir tencereye alın ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Soğuyan kabakları mutfak rotuna alın. Üzerine yoğurt, portakal aroması, rendelenmiş zencefil, bal, yumurta ve mısır ununu ilave edip karıştırarak püre haline getirin. 

Buzdolabındaki tart tabanını çıkarın ve üzerine hazırladığınız dolguyu dökün. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 60 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Tartı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.