Glutensiz Enginarlı Kiş

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Enginar, bezelye, havuç ve peynir ile hazırlanan lezzetli bir glutensiz kiş.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 50 dakika Vejetaryen Glutensiz

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Enginarlı Kiş

Dolgu:

4 adet ayıklanmış enginar
1 su bardağı su
1 - 2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış bezelye
0,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
0,5 demet ince doğranmış dereotu
2 yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
0,5 çay kaşığı tuz

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
150 g oda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
0,5 çay kaşığı tuz

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Enginarları iri parçalara kesip bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı su, limon suyu ve sıvı yağı ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Havucu minik küpler şeklinde kesin ve 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve enginarların üzerine ilave edin.  Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri ve dereotunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı, süt ve tuzu ayrı bir çırpma kabına alın. El çırpıcısı ile 2 dakika çırpın. Üzerine enginarlı karışımı ekleyin ve kaşık ile karıştırın

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yoğurt, yumurta akı ve tuzu ilave edip yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 15 dakika bekletin.  

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Hamurun yarısını eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın tabanına yayın.  Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız enginarlı karışımı dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından alın ve 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek ılık servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.