Flag

Glutensiz Enginarlı Kiş

Yaklaşık 10 dilim
Orta
50 dk.
Enginar, bezelye, havuç ve peynir ile hazırlanan lezzetli bir glutensiz kiş.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Dolgu
4 adetayıklanmış enginar
1 su bardağısu
1 - 2 yemek kaşığılimon suyu
2 yemek kaşığısıvı yağ
1 adethavuç
1 su bardağısu
1 su bardağıhaşlanmış bezelye
0,5 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
0,5 demetince doğranmış dereotu
2yumurta
1yumurta sarısı
1 çay bardağısüt
0,5 çay kaşığıtuz
Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
150 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığıyoğurt
1yumurta akı
0,5 çay kaşığıtuz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1

Dolgunun hazırlanışı

Enginarları iri parçalara kesip bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı su, limon suyu ve sıvı yağı ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Havucu minik küpler şeklinde kesin ve 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve enginarların üzerine ilave edin.  Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri ve dereotunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı, süt ve tuzu ayrı bir çırpma kabına alın. El çırpıcısı ile 2 dakika çırpın. Üzerine enginarlı karışımı ekleyin ve kaşık ile karıştırın

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yoğurt, yumurta akı ve tuzu ilave edip yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 15 dakika bekletin.  

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamurun yarısını eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın tabanına yayın.  Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız enginarlı karışımı dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından alın ve 15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek ılık servis yapın.