Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Erikli Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik bir glutensiz erikli tart tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Erikli Tart

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
3 yumurta (orta boy)
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt

Üzeri için:

4 - 5 adet kırmızı erik
1 yemek kaşığı toz şeker

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını bir çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin.

3

Üzerinin hazırlanışı ve pişirme

Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Tartı fırından alıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.