Flag

Glutensiz Havuçlu Parfe

Yaklaşık 10 - 15 dilim
Orta
200 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti ile hazırlanan glutensiz parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
4 adetrendelenmiş havuç
1 su bardağıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1 paketDr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1

Havuçların hazırlanışı

Rendelenmiş havuçları ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Suyunu salınca ocağı kısın ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Karışımın hazırlanışı

Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın. Soğuyan havuçlara cevizleri ilave edin ve karıştırın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve yarısını kalıbın tabanına yayın. Hazırladığınız havuçlu karışımı krem şantinin üzerini kaplayacak şekilde yayın. Kalan krem şantiyi havuçların üzerine yayın ve streç film ile üzerini kapatın. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde donuncaya kadar bekletin.

3

Servis

Servisten 5 dakika önce çıkarın. Streç filmi çıkarın. Arzuya göre üzerine tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos döküp dilimleyerek servis yapın.