Glutensiz Kıymalı Pide

(0)
3 30 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz pide nasıl hazırlanır? Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile...

6 adet

pratik 40 dakika Glutensiz

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Kıymalı Pide

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 su bardağı ılık su
0,5 çay kaşığı tuz

Üst malzeme:

1 adet kuru soğan (orta boy)
1 adet domates
200 g kıyma
2 adet ince doğranmış yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Hamur açarken kullanmak için içinden 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, yeşilbiber, tuz, karabiber ve sıvı yağı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın, unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şekilde açın ve fırın tepsisine alın. Üzerine bir miktar kıymalı üst malzeme yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.