Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Hamur açarken kullanmak için içinden 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.
Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, yeşilbiber, tuz, karabiber ve sıvı yağı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın, unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şekilde açın ve fırın tepsisine alın. Üzerine bir miktar kıymalı üst malzeme yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide