Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Kıymalı Pide

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz pide nasıl hazırlanır? Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile...

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Kıymalı Pide

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 yumurta (orta boy)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 su bardağı ılık su
0,5 çay kaşığı tuz

Üst malzeme:

1 adet kuru soğan (orta boy)
1 adet domates
200 g kıyma
2 adet ince doğranmış yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Hamur açarken kullanmak için içinden 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, yeşilbiber, tuz, karabiber ve sıvı yağı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın, unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şekilde açın ve fırın tepsisine alın. Üzerine bir miktar kıymalı üst malzeme yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.