Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Peynirli Kurabiye

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan kurabiyei. Çölyak hastaları, nonçölyaklar, gluten hassasiyeti olanlar güvenle tüketebilirler.

Yaklaşık 25 - 30 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Peynirli Kurabiye

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
75 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı
100 g rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:

1 yumurta akı
1 yemek kaşığı çörek otu

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine tuz, yoğurt, tereyağı, yumurta sarısı ve rendelenmiş peyniri ekleyip yoğurun. Merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. 5-6 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.