Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Gül Bahçesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cevizli şuruplu bir mayalı tarif.

Yaklaşık 75 - 80 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gül Bahçesi

Şurup:

3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 yumurta (orta boy)
125 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sade gazoz
1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Kaynamanın son 1 dakikasında limon suyunu ekleyin, ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine yumurta, margarin ve gazozu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 15x30 cm boyutlarında açın, üzerlerine ceviz serpin ve geniş tarafından rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile birer cm genişliğinde dilimler kesin yağlanmış fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

3

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Süre sonunda fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp bekletmeden soğuk şurubu dökün ve üzerini kapatın. Soğuk servis yapın.