Rendenin ince tarafı ile portakalların turuncu kabuklarını ince bir şekilde rendeleyin. Portakalların üzerinden üçte bir bölümlerini kesin, içlerini bir bıçak yardımı ile oyarak çıkartın. Geniş bir tencereye sıralayıp üzerlerine toz şeker ve suyu ekleyin, kısık ateşte tencere kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye koyup üzerine supangle poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Pastacı kremasını çırpma kabına boşaltın. Kakaoyu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. 2 çay bardağı soğuk sütü ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Bu kremaya soğuyan supangleyi ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın.
Portakalları servis tabağına alıp içlerine iri kırılmış bisküvileri ve müslileri paylaştırın. Hazırladığınız supangleyi krema sıkma torbasına doldurup portakalların içine şekilli olarak sıkın. Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar