Flag

Güllü Cheesecake

Yaklaşık 8 dilim
Kolay
20 dk.
Gül suyu ile hazırlanan cheesecake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
200 gyulaflı bisküvi
50 gtereyağı
1,5 - 2 yemek kaşığısüt
Krema
1 poşetDr. Oetker Cheesecake Yap
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2,5 çay bardağıyoğurt
2 yemek kaşığıgül suyu
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıfile badem
10 - 15 adetgül yaprağı

Ürünü incele

1

Tabanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

2

Kremanın hazırlanışı

2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurt ve 2 yemek kaşığı gül suyunu ilave edin. Düşük devirde 1 dakika daha çırpın. İri kırılmış bademleri ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Cheesecake'i kalıbından çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerini badem ve gül yaprakları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.