Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Güllü Güllaç

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pembe pudra şekeri, gül suyu ve badem ile hazırlanan güllaç tarifi.

6 - 8 kişilik

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Güllü Güllaç

Malzemeler:

4 su bardağı süt
3 poşet Dr. Oetker Pudra Şekeri (pembe pudra şekeri olarak değişecek)
1 - 1,5 yemek kaşığı gül suyu
6 adet güllaç
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Süslemek için:

badem

Kalıp:

Yuvarlak kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Sütün hazırlanışı

4 su bardağı sütü bir tencereye alın ve arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Üzerine pembe pudra şekerini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Gül suyunu ekleyip karıştırın ve ılıması için bekletin.

2

Şekillendirme

Ilık olan sütü geniş bir tepsiye boşaltın. 3 adet güllaç yaprağını tek tek süte batırarak ıslatın ve kalıbın içine üst üste sıralayın. Üzerine bademleri serpin. Kalan güllaç yapraklarını süte batırıp bademlerin üzerine koyun. Kalan sütü üzerine dökün ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyip badem ile süsleyerek servis yapın.