Flag

Güllü Güllaç

6 - 8 kişilik
Orta
120 dk.
Pembe pudra şekeri, gül suyu ve badem ile hazırlanan güllaç tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Yuvarlak kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Malzemeler
4 su bardağısüt
3 poşetDr. Oetker Pembe Pudra Şekeri
1 - 1,5 yemek kaşığıgül suyu
6 adetgüllaç
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pembe Pudra Şekeri
1

Sütün hazırlanışı

4 su bardağı sütü bir tencereye alın ve arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Üzerine pembe pudra şekerlerini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Gül suyunu ekleyip karıştırın ve ılıması için bekletin.

2

Şekillendirme

Ilık olan sütü geniş bir tepsiye boşaltın. 3 adet güllaç yaprağını tek tek süte batırarak ıslatın ve kalıbın içine üst üste sıralayın. Üzerine bademleri serpin. Kalan güllaç yapraklarını süte batırıp bademlerin üzerine koyun. Kalan sütü üzerine dökün ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyip badem ile süsleyerek servis yapın.