Flag

Gülümseyen Kekler

Yaklaşık 32 adet
Orta
200 dk.
Elma, badem, kuru üzüm içeren bu kek dilimleri süslemesiyle gülümsetiyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (25x35 cm)

Malzemeler

Hamur
3 adetkırmızı elma
1limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1 su bardağıesmer şeker
150 gyumuşak margarin
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay kaşığıtoz tarçın
4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıkırılmış badem
1 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
Üzeri için
240 gbeyaz çikolata
1 yemek kaşığısıvı yağ
Süslemek için
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Limon kabuğu rendesi, toz şeker ve suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Esmer şeker ve margarini mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve tarçını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin. Orta devirde 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız elmaları, badem kırığı ve kuru üzümü ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.  

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve süsleme

Beyaz çikolataya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip benmari yöntemi ile eritin. Erittiğiniz çikolatayı kekin üzerine yayın ve 10-15 dakika bekletin. Keki 16 eşit dikdörtgen elde edecek şekilde kesin. Bu dikdörtgen kekleri ortadan diyagonal keserek her birinden ikişer adet üçgen elde edin.

4

Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kekleri süsleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.