Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Güzel Annem

(0)
4 30 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Anneler gününe özel orman meyveli bademli pasta.

Yaklaşık 10 - 12 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Güzel Annem

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Beze:

2 yumurta akı
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığı limon suyu
20 - 25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Dolgu:

1 su bardağı dondurulmuş frenk üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı iri kırılmış badem

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

50 g bitter çikolata
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve un karışımını çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Süre sonunda fırından alın, 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın, derecesini 120°C'ye düşürün.

3

Bezenin hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin en yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Pudra şekerini tamamlayınca limon suyu ve kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin, 5 dakika daha çırpın. Karışımı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup fırın tepsisine gül şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Frenk üzümlerini bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ilave edip mısır nişastası eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Sütü çırpma kabına alın, üzerine orman meyveli krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın.

5

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın, frenk üzümlü karışımın yarısını üzerine yayın. Üzerine krem şantinin yarısını yayın ve bademlerin yarısını serpin. İkinci kat pandispanyayı koyun. Kalan frenk üzümlü karışım ve krem şantiyi yayıp kalan bademleri serpin. Son pandispanyayı koyun.

6

Kaplama ve süsleme

Sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Servisten önce hazırladığınız bezeleri pastanın kenarına saç şeklinde sıralayın. Erittiğiniz çikolata ile yüz şekli çizin. Pasta süsü incileri küpe ve kolye şeklinde pastanın üzerine sıralayın ve servis yapın.