Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Güzel Anneme

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Limonlu, bademli, tereyağlı lezzet dilimleri.

Yaklaşık 24 dilim

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Güzel Anneme

Dolgu:

1,5 - 2 su bardağı badem-bütün
1,5 - 2 çay bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
5 - 6 yemek kaşığı limon suyu

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
5 - 6 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
200 g tereyağı (soğuk - küp şeklinde kesilmiş)
3 - 4 yemek kaşığı su

Glazür:

1 - 1,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
4 - 5 yemek kaşığı limon suyu

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (26x32 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletip kabuklarını soyun ve mutfak robotunda ufalayın. Toz şeker ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Badem aroması ve limon suyunu azar azar ekleyerek iyice karıştırın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Sade kek karışımını bir çırpma kabına boşaltıp yumurta, yumurta sarısı, toz şeker, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, tereyağı ve suyu ilave edin. Çatal kullanarak 2-3 dakika ezerek karıştırın. Daha sonra hamuru el ile yoğurun.

Hamurun 2/3'ünü kalıba eliniz ile bastırarak eşit yayın. Üzerine hazırladığınız bademli dolguyu dökün, kaşık yardımı ile her tarafı eşit olacak şekilde yayın.

Pişirme kağıdından kullandığınız kalıp boyutunda şablon kesin ve üzerini hafif unlayın. Üzerine kalan hamuru alın ve merdane ile tamamını kaplayacak şekilde açın. Pişirme kağıdı üste gelecek şekilde bademli karışımın üzerine kapatın. Pişirme kağıdını çıkartıp hamuru 10-12 yerinden çatal ile delin. Pembeleşmesine izin vermeden fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

4

Süsleme ve servis

Glazürü hazırlamak için limon suyunu pudra şekerine azar azar ekleyerek karıştırın.

Tepsiyi fırından çıkartıp bekletmeden üzerine glazürü yayın. Soğutup küçük baklava dilimleri şeklinde dilimleyin, arzuya göre nane ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.