Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, toz şeker, portakal kabuğu rendesi, yumurta ve tuzu ilave edip önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Keki fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan alın ve soğumaya bırakın.
Kremayı düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve çikolatayı iri parçalara kırarak ilave edin. Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın. Pipeti kaplamak için ganajdan bir tatlı kaşığı kadar ayırın.
1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve tencereye alın. Kabuğunu soyup iç kısmını küp şeklinde doğrayın. İkinci portakalın iç kısmını da küp şeklinde kesip tencereye alın. Toz şekeri ilave edip orta ısıdaki ocakta 7-8 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı sütü ocakta hafif ısıtın. Jelatini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 20 dakika bekletin. Krem şantiyi bu süt ile 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız ganajı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Portakal püresini üzerlerine yayın. İlk katını servis tabağına alın, üzerine bir miktar krema yayın ve üzerine ikinci kat keki koyun. Pastayı kalan krema ile kaplayın ve buzdolabına koyun.
Bir adet renkli kağıt bardak veya kağıt muffin kalıbını iki yerinden delip pipetin ucunu sabitleyecek şekilde bu deliklerden geçirin. Pipetin yüzeyine ayırdığınız ganajdan sürüp yıldız pasta süsleri yapıştırın. Servisten önce pipeti pastanın üzerine batırın. Bardağın içine yıldız doldurun, bir miktar da pastanın üzerine serpin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta