Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Haşhaşlı Nokul  

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yöresel lezzet, haşhaş ezmesi dolgulu nokul nasıl hazırlanır? Bu mayalı rulo çörek tarifi çok kolay.

16 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Haşhaşlı Nokul  

Hamur:

2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
3 ½ - 4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 ½ çay bardağı sarı haşhaş ezmesi
3 - 4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, margarin, ılık süt, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

3

Dolgunun hazırlanışı

Haşhaş ezmesi ile sütü derin bir kaseye alın ve çatal ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker ve öğütülmüş cevizi ekleyip karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. Hamurların kenarlarında yarım cm boşluk bırakarak haşhaşlı dolguyu yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak ile 4-5 cm genişliğinde kesin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Haşhaşlı Nokul  

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın