Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Havuçlu Cupcake

Havuçlu kek karışımı ve krem şanti ile hazırlanan cupcake'ler yumurta akından hazırlanan havuçlar ile süsleniyor.

12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Havuçlu Cupcake

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Havuçlu Kek Karışımı
3 yumurta (orta boy)
150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı)
150 ml süt (3/4 su bardağı)
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için:

1 - 1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
2 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Kalıp:

12'li muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Havuçlu un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Süre sonunda havuç parçaları ve cevizleri ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve derecesini 120°C'ye ayarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

3

Havuçların hazırlanışı

Yumurta akını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikser ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha çırpın. Ayrı bir kaba 3 yemek kaşığı çırpılmış yumurta akı alın, 15 damla yeşil jel renklendirici ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. 1 damla kırmızı ve 10 damla sarı jel renklendiriciyi bir kaseye alıp karıştırarak turuncu rengi elde edin. Kalan yumurta akına ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Hunilerin ucunu makas ile kesin, fırın tepsisine havuç şeklinde aralıklı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 Dakika

Fırından çıkarın ve soğutun. Fırça ile yaprak kısımlarına yeşil jel renklendirici sürün. 1 damla kırmızı ve 10 damla sarı renklendiriciyi karıştırıp havuçların kalan kısımlarına sürün.

4

Süsleme ve servis

Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve soğuyan muffinlerin üzerine sıkın. Pasta süsü konfeti ve hazırladığınız havuçlar ile süsleyerek servis yapın.