Hamurda kullanılacak fındıkları bir tavaya alın ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğutup mutfak robotunda öğütün. Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyin ve hamur kabartma tozu ile karıştırın.
Margarin veya tereyağını bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Çırpmaya devam ederek sırası ile toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyin. Yumurtaları teker teker ilave edin ve her birini yarım dakika çırpın. Unun yarısını ve 1 yemek kaşığı süt ekleyin, düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Kalan un ve sütü ekleyip karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Hamurun 2/3'ünü kek kalıbına dökün. Kalan hamura fındık, tarçın, karanfil, kakao ve sütü ilave edip çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine yayın. Mermer deseni oluşturmak için bir çatalı hamurun içinde bir uçtan diğer uca kadar spiral şeklinde çevirin. Hamuru fırına alın ve pişirin. Yaklaşık 15 dakika piştikten sonra yüzeyde oluşan kabuğu bir bıçak ile ortadan uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 dakika
Keki fırından alın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolataları ayrı ayrı benmari yöntemi ile eritin. Her ikisini de kekin üzerine ince şeritler halinde dökün. Pasta süslerini serpin. Yarım saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta