Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İrmik Tatlılı Perde Tatlısı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İrmik tatlısı dolgulu şuruplu tatlı.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İrmik Tatlılı Perde Tatlısı

Şurup:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Yufka:

6 adet baklavalık yufka
40 g eritilmiş tereyağı

Süslemek için:

2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

İrmik tatlısının hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Baklavalık yufkaları üst üste koyup uzun kenarının orta kısmından iki eşit parça elde edecek şekilde kesin. Böylece aynı boyda 12 adet yufka elde edin. Üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın. Bir adet yufkayı alıp üzerine fırça yardımı ile tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı yerleştirip tereyağı sürün. Üzerine irmik tatlısından bir miktar alıp yayın ve ceviz serpin. Yufkanın iki kenarından parmaklarınız ile tutun ve ileri doğru pile yaparak büzüştürerek toplayın. Kalıbın içine alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kalıba bir birine bitişik olarak sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.