Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ispanaklı Pastacıklar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Acı badem aromalı krema ile doldurulan ıspanaklı köstebek pastacıklar.

10 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Pastacıklar

Hamur:

200 g ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
3 yumurta (orta boy)
100 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş krema
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem

Süslemek için:

30 adet dondurulmuş frenk üzümü

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Ispanak yaprakları, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurların hazırlanışı

Yumurtaları çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Eritilmiş ılık margarini azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Püre haline getirdiğiniz ıspanakları ekleyin ve kısa bir süre daha mikser ile çırpın. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın. 5 dakika sonra pişirme kağıdını dikkatlice çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan kekten 8 cm çapında çember kalıp ile 10 adet yuvarlak kesin. Kalan parçaları mutfak robotunda öğütün. Krema ve krem şantiyi çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Aromayı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kestiğiniz kek parçalarının üzerine hazırladığınız dolguyu bombe şekli vererek paylaştırın. Kek kırıntıları ile kremanın üzerini tamamen kaplayın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.