Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kağıt Helvada Vanilyalı Puding

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kağıt helva arasında dondurulmuş çilek parçalı vanilyalı puding.

12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kağıt Helvada Vanilyalı Puding

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 yumurta sarısı
4 adet çilek
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
6 adet kağıt helva

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Pudingli karışımın hazırlanışı

1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı krema ve yumurta sarısını bir tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaba boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.

Çilekleri yıkayıp kurulayın ve minik küpler şeklinde kesin. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuyan pudingi ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Çilek, çikolata parçaları ve badem kırığını ilave edip kaşık ile karıştırın. 16 cm çapındaki 3 adet düz tabağın üzerine streç film yayın. Üzerlerine hazırladığınız karışımı eşit şekilde paylaştırın. Kaşığın tersi ile tabağın boyutunda yayın. Üzerlerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

2

Servis

Pudingli karışımları dondurucudan çıkarın. Her birini dörder eşit üçgen dilime kesin. Kağıt helvaları da aynı şekilde kesin. Bir kağıt helva üzerine kestiğiniz pudingli karışımı yerleştirip üzerine ikinci kat kağıt helvayı kapatın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp bekletmeden servis yapın.