Flag

Kağıt Helvada Vanilyalı Puding

12 dilim
Orta
320 dk.
Kağıt helva arasında dondurulmuş çilek parçalı vanilyalı puding.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
1yumurta sarısı
4 adetçilek
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığıiri kırılmış kabuksuz badem
6 adetkağıt helva

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Pudingli karışımın hazırlanışı

1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı krema ve yumurta sarısını bir tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaba boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.


Çilekleri yıkayıp kurulayın ve minik küpler şeklinde kesin. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuyan pudingi ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Çilek, çikolata parçaları ve badem kırığını ilave edip kaşık ile karıştırın. 16 cm çapındaki 3 adet düz tabağın üzerine streç film yayın. Üzerlerine hazırladığınız karışımı eşit şekilde paylaştırın. Kaşığın tersi ile tabağın boyutunda yayın. Üzerlerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

2

Servis

Pudingli karışımları dondurucudan çıkarın. Her birini dörder eşit üçgen dilime kesin. Kağıt helvaları da aynı şekilde kesin. Bir kağıt helva üzerine kestiğiniz pudingli karışımı yerleştirip üzerine ikinci kat kağıt helvayı kapatın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp bekletmeden servis yapın.